Şarküteri Nedir, TDK Lügat Anlamı Ne Demek?Şarküteri, et ve et ürünlerinin reyonlarda satılmış olduğu bir işletmedir. Kasaptan değişik olarak karşımıza çıkmaktadır. Kasaplarda et üretimi ve satışı aynı anda yapılabilmektedir. Şarküteri ise yalnızca et ve et ürünlerinin satışını meydana getiren bir işletmedir.Türk Dil Kurumu’na gore hazır et ürünlerinin ve çeşitli mezelerin satılmış olduğu yere şarküteri denmektedir. Bu işletmede et ve et ürünleri satılmaktadır. Et ürünleri olarak salam, sosis, pastırma ve sucuk şeklinde örnekler verilebilir. Dana, koyun ve kuzu etleri satılmış olduğu şeklinde hindi etleri de satılmaktadır.Şarküteri Ürünleri Nedir?Şarküterilerde et ve et ürünlerinin satışı yapılmaktadır. Eti yenen hayvanların yenebilecek bölümleri reyonlarda satışa konulmaktadır. Et ürünleri olarak salam, sosis, pastırma ve sucuk şeklinde ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler belli miktarlar dahilinde satılmaktadır.Genel Anlamıyla Şarküteri Ne Demek?Dünya üstünde bulunan her ülkede şarküteri işletmeleri bulunmaktadır. Bulundukları yere gore satış ürünlerinin değişikliği de söz mevzusudur. Mesela ABD’da domuz eti yenmektedir. Dolayısıyla şarküterilerinde domuz eti ve domuz etinden yapılmış ürünlerin satışı yapılmaktadır. Bizim devletimizde ise domuz eti yenmemektedir. Bu da ülkemizdeki şarküterilerin dana, koyun ve kuzu etlerinin satışını yapmış olduğu anlamına gelmektedir. Böylece şarküteri bir işletme olmakla beraber ülkelere gore et ürünlerinin satışının değişik olduğu anlamına getirmektedir.Öteki Şarküteri Ürünleri Nedir?Bazı şarküterilerde yalnızca et ve et ürünlerinin satışı yapılmamaktadır. Bu işletmelerde süt ve süt ürünlerinin satışının da yapıldığı bilinmektedir. Süt, peynir çeşitleri ve yumurta şeklinde ürünler örnek verilebilir. Bunlar haricinde hindi ürünlerinin de satılmış olduğu bilinmektedir.
Son Dakika Haberler